Izjava o dostopnosti

Ministrstvo za okolje in prostor se zavezuje omogočati dostopnost svojega spletišča care4climate.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18), s katerim je zagotovljen prenos Direktive (EU) 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta (1)

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na uporabo celotnega spletišča care4climate.si.


Stopnja skladnosti:

To spletišče je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih neskladnosti.


Neskladna vsebina

Spodaj navedena vsebina ni skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij:

  • Spletišče nima univerzalnega oblikovanja v povezavi z dostopnostjo spletnih strani (slabovidnim osebam ne omogoča spremembe velikosti pisave, kontrasta in barvne teme),
  • Nekatere video vsebine nimajo ustreznih podnapisov, transkriptov ali zvočnih opisov, prav tako nekatere video vsebine nimajo podnapisov, ki so berljivi z bralniki, ampak so integrirani v video

Iz ocene zavezanca izhaja, da bi ureditev omenjenih neskladnosti za zavezanca pomenila nesorazmerno breme, kot to določa 6. člen Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.


Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena dne 23.09.2020 v Ljubljani na podlagi samoocene organa javnega sektorja.
Izjava je bila nazadnje pregledana 23.09.2020.


Povratne in kontaktne informacije

O morebitnih primerih Neskladne vsebine z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij nas lahko obvestite, mi pa jih bomo skušali izboljšati.
Vse informacije o delovanju spletišča care4climate.si lahko dobite na naslovu:
Ministrstvo za okolje in prostor
Dunajska 48
1000 Ljubljana
life-klima.mop@gov.si
01 478 70 00
 

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate prijavo na Upravo Republike Slovenije za informacijsko varnost.
 

Izvršilni organ za morebitne postopke

Ministrstvo za javno upravo
Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
gp.uiv@gov.si
www.uiv.gov.si