LIFE IP Projekt Care4Climate predstavljen na delavnici Evropskega tedna regij in mest

Med 7. in 10. oktobrom 2019 je v Bruslju potekal dogodek European Week of Regions and Cities (EWRC). Moto letošnjega dogodka, že 17.ga po vrsti, je bilo »Regije in mesta: stebri prihodnosti EU«. Na delavnici z naslovom »Regije za bolj zeleno okolje. Evropska sredstva v boju z globalnimi podnebnimi spremembam«, ki je 10.10. 2019 potekala v sklopu EWRC, je dr. Gal Kušar, na povabilo Slovenian Business & Research Association (www.sbra.be), namesto direktorja Gozdarskega inštituta Slovenije, dr. Primoža Simončiča, predstavil projekt LIFE IP Care4Climate. V predstavitvi je dr. Kušar poudaril, da bodo aktivnosti v okviru Projekta LIFE IP Care4Climate pripomogle k hitrejši in učinkovitejši izvedbi ter spremljanju Operativnega plana zmanjševanja emisij toplogrednih plinov (OP-TGP 2020), podpori nacionalnih akcijskih načrtov na področju rabe obnovljivih virov energije ter ukrepov za blaženje klimatskih sprememb na področjih različnih sektorjev. Na delavnici so primere dobrih praks in svoje projekte, poleg Gozdarskega inštituta Slovenije, partnerja LIFE IP Projekta Care4Climate, predstavili še regije: Aosta  (ITL), Auvergne-Rhône-Alpes (FRA), Istra (CRO), Lombardija (ITL), Małopolska (POL) in Opolskie (POL).

 

Uradna stran dogodka: https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/353_en

Zadnje novice

Novice Dogodki ·

Varčevanje z energijo v javnih ustanovah

Javni uslužbenci s svojim delom krojite politike in izvajate aktivnosti, ki v veliki meri vplivajo na podnebne spremembe. Blaženje podnebnih sprememb zahteva celostni pristop in aktivacijo na vseh področjih, tudi in predvsem v javni upravi.

Novice Dokumenti Prehod v NOD ·

Vabilo: Nacionalna konferenca Dovolj za vse

4. nacionalna konferenca Dovolj za vse: trajnostno upravljanje z viri skupnosti, bo 17. oktobra v Ljubljani

Akcija C.4.1 - nacionalni okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu

Gozdarski inštitut Slovenije in Ministrstvo za okolje in prostor vas vabita na delavnico, ki bo potekala v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Novice Delavnica ·

Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti

V torek, 11. februarja 2020, se je v okviru programa podpore občinam pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti na Ptuju odvijala druga delavnica v sklopu »Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti«.

V četrtek, 24. oktobra 2019, bo v dvorani FORUM med 11.00 in 14.00 uro potekal 2. nacionalni seminar v okviru projekta Local4Green s poudarkom na izsledkih analize fiskalnega potenciala in omejitev proračunov slovenskih občin in predstavitvijo nabora ukrepov za promocijo obnovljivih virov energije.

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) vabi vse zainteresirane, da na temo priprave Dolgoročne podnebne strategije do leta 2050 pomagate sooblikovati strategijo.

Dogodki Umanotera in Fokus ·

Skupinski pogovor: Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti

Mestna občina Ptuj v sodelovanju z nevladnima organizacijama Umanotera in Focus vabi na skupinski pogovor.

Delavnica: Vzpostavitev enotnega sistema zbiranja podatkov za spremljanje emisij zaradi rabe zemljišč, spremembe rabe zemljišč in gozdarstva

V okviru prvega poziva občinam za program podpore pri izvajanju skupnostnih projektov izbrane kar štiri