Skupinski pogovor: Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti

Ob načrtovanju ureditve pogojev za vrtičkarstvo na občinskih zemljiščih in z željo, da naši vrtovi postanejo prostor srečevanja, vključevanja in skupne izgradnje kakovostnega življenjskega okolja Mestna občina Ptuj v sodelovanju z nevladnima organizacijama Umanotera in Focus vabi na skupinski pogovor:

Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti

26. novembra 2019, od 17. do 20. ure, v predavalnici Ljudske univerze Ptuj, Mestni trg 2, Ptuj.

Na dogodku bomo:

  • slišali, kako lahko skupnostno vrtičkarstvo v mestu prispeva k blaginji posameznika ter lokalne in širše skupnosti,
  • spoznali domače in tuje dobre prakse skupnostnih urbanih vrtov,
  • skupaj poiskali načine, kako urediti pogoje za vrtičkarstvo, ki bodo izhajali iz potreb vrtičkarjev in pobud meščanov.

Srečanje, na katerem bo sodelovala tudi županja Nuška Gajšek, bo namenjeno tudi sproščenemu pogovoru ob prigrizku in mreženju vseh, ki si želijo aktivno prispevati k skupnemu razmisleku o razvoju skupnostnih vrtov na Ptuju.

Za lažjo organizacijo dogodka prosimo za prijave prek spletnega obrazca.

Vljudno vabljeni vrtičkarji in tisti, ki bi to želeli postati, občani, ki vas zanima ureditev prostora lokalne skupnosti, sosedi, društva in druge organizacije, ki želite sooblikovati ptujsko vrtičkarsko skupnost.

Več informacij:

Matjaž Damiš, E: matjaz.damis@ptuj.si, T: 02 748 2983

Renata Karba, Umanotera, E: renata@umanotera.org, T: 01 439 4890

Zadnje novice

Novice Dogodki ·

Varčevanje z energijo v javnih ustanovah

Javni uslužbenci s svojim delom krojite politike in izvajate aktivnosti, ki v veliki meri vplivajo na podnebne spremembe. Blaženje podnebnih sprememb zahteva celostni pristop in aktivacijo na vseh področjih, tudi in predvsem v javni upravi.

Novice Dokumenti Prehod v NOD ·

Vabilo: Nacionalna konferenca Dovolj za vse

4. nacionalna konferenca Dovolj za vse: trajnostno upravljanje z viri skupnosti, bo 17. oktobra v Ljubljani

Akcija C.4.1 - nacionalni okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu

Gozdarski inštitut Slovenije in Ministrstvo za okolje in prostor vas vabita na delavnico, ki bo potekala v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Novice Delavnica ·

Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti

V torek, 11. februarja 2020, se je v okviru programa podpore občinam pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti na Ptuju odvijala druga delavnica v sklopu »Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti«.

V četrtek, 24. oktobra 2019, bo v dvorani FORUM med 11.00 in 14.00 uro potekal 2. nacionalni seminar v okviru projekta Local4Green s poudarkom na izsledkih analize fiskalnega potenciala in omejitev proračunov slovenskih občin in predstavitvijo nabora ukrepov za promocijo obnovljivih virov energije.

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) vabi vse zainteresirane, da na temo priprave Dolgoročne podnebne strategije do leta 2050 pomagate sooblikovati strategijo.

Dogodki Umanotera in Fokus ·

Skupinski pogovor: Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti

Mestna občina Ptuj v sodelovanju z nevladnima organizacijama Umanotera in Focus vabi na skupinski pogovor.

Delavnica: Vzpostavitev enotnega sistema zbiranja podatkov za spremljanje emisij zaradi rabe zemljišč, spremembe rabe zemljišč in gozdarstva

V okviru prvega poziva občinam za program podpore pri izvajanju skupnostnih projektov izbrane kar štiri