Novice

Bodite obveščeni o dogajanju

Poglejte zadnje novice projekta CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

Športni, kulinarični, kulturni in drugi dogodki so odlična priložnost, da organizatorji izkažejo svojo odgovornost pri spoprijemanju s podnebno krizo. Hkrati pa izkoristijo ozaveščevalni potencial dogodkov za spodbujanje trajnostnih sprememb v ravnanju posameznikov in organizacij.

Tehniški dnevi za osnovnošolce so del aktivnosti informiranja in ozaveščanja v projektu LIFE IP CARE4CLIMATE, med drugim tudi o pomenu gozdov in trajnostni rabe lesa.

Občine Bovec, Kobarid in Tolmin so se vključile v program podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti Dovolj za vse, katerega namen je podpreti občine pri izvajanju trajnostnih in vključujočih aktivnosti in projektov.

Karavana podnebne kavarne se je na svoji poti ustavila v Novem mestu, kjer je v atriju knjižnice Mirana Jarca beseda tekla o načinih varčevanja z energijo v gospodinjstvih.

11. oktobra 2022 je bil v Uradnem listu RS objavljen Zakon o celostnem prometnem načrtovanju.

Zgodila se je druga v nizu Podnebnih kavarn, ki je tokrat postregla s koristnimi nasveti za varčevanje z energijo v gospodinjstvih.

V ponedeljek, 19. septembra, se je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE zgodila prva od prireditev, poimenovanih Podnebna kavarna.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, ki sloni na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, ki soustvarjajo projekt LIFE IP CARE4CLIMATE. Povabite jo v svoj kraj.

Na voljo so gradiva in odgovori na vprašanja z izobraževanja o zelenem javnem naročanju živil za javne zavode.

Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika, v katerem lahko podate svoje mnenje o relativni pomembnosti posameznega Makro cilja TG v tem trenutku v slovenskem prostoru.

V Postojni je med 18. in 22. julijem 2022 potekala mednarodna poletna šola, ki jo je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE organiziral Gozdarski inštitut Slovenije. Udeleženci z vseh koncev sveta so skušali najti odgovor na vprašanje, kako krepiti odpornost gozdov, da bi v luči podnebnih sprememb trajno zagotavljali ponor toplogrednih plinov.

Izšla je julijska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.