Podnebna kavarna - trajnostna mobilnost v praksi

Podnebna kavarna vsebino predstavi tako, da se poda vsakemu kraju. Tja, kamor je povabljena. Zaradi prilagodljive zasnove se vsebinsko odlično poda v knjižnice, kulturne domove ali različna preddverja.

Skozi sproščeno toplino kavarniškega druženja seznanjamo širše občinstvo o podnebnih spremembah, organiziramo predavanja in razprave, omogočimo spoznavanje strokovnjakov različnih področij ter odgovarjamo na vprašanja, ki se porajajo na področju podnebne problematike.

Predavali in z občinstvom bodo razpravljali strokovno podkovani predavatelji s področij trajnostna mobilnost, nizkoogljična družba, trajnostna gradnja in učinkovita raba energije v stavbah in podjetjih, zeleno javno naročanje, odpadna hrana ter raba zemljišč, sprememba rabe zemljišč in gozdarstvo.

Na prvi podnebni kavarni se bomo družili že 19. septembra 2022 na ploščadi pred Hišo Evropske unije v Ljubljani. Tokrat bomo govorili trajnostni mobilnosti, temi, ki zaznamuje vsak september, ko že tradicionalno poteka evropski teden mobilnosti.

Trajnostna mobilnost je izraz, s katerim se vse pogosteje srečujemo. Na podnebni kavarni bomo razpravljali o tem, kako jo izvajamo vsakdanjem življenju in kako lahko tako dnevna kot tudi sezonska potovanja naredimo planetu čim bolj prijazna.

V pogovoru, ki se bo začel ob 13.30, bodo sodelovali: dr. Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Aidan Cerar z IPOP - Inštituta za politike prostora in redni uporabnik javnega potniškega prometa iz srednješolskih vrst.

Prisotni se bodo lahko preizkusili v znanju na podnebnem kolesu sreče, spoznali Trajnikove, se sprehodili po razstavi 20 let Evropskega tedna mobilnosti, ki jo je pripravilo Ministrstvo za infrastrukturo ter se okrepčali s kavo in prigrizkom.

Spremljevalni program podnebne kavarne bo zaznamovala tudi popravljalnica koles. Ta bo potekala pod strokovnim mojstrskim vodstvom centra ponovne uporabe Depo Vrhnika. Mojster bo udeležencem in mimoidočim (ob predhodnji prijavi) brezplačno med 12. in 18. uro nudil preobrazbo koles in napolnjene zračnice.

Povabite podnebno kavarno v svoj kraj in poiščite navdih za dejanja v smeri spremembe vsakdanjih navad v bolj trajnostne ter prispevajte k blaženju podnebnih sprememb. Pišite nam na info@care4climate.si.

Imamo #samo1planet.

Novice Ozaveščanje in krepitev zmogljivosti za prehod v nizkoogljično družbo Trajnostna gradnja in učinkovita raba energije v stavbah in podjetjih 11.8.20

ZKG - instrument zagotavljanja kakovosti pri prehodu v nizkoogljično in trajnostno družbo

Znanstveni prispevek o nacionalni okoljski certifikacijski shemi - Znaku kakovosti v graditeljstvu.

Novice Zeleno javno naročanje Delavnica Kategorija 5.9.22

Zeleno javno naročanje živil za javne zavode

Na voljo so gradiva in odgovori na vprašanja z izobraževanja o zelenem javnem naročanju živil za javne zavode.

Novice Zeleno javno naročanje 15.11.21

Zeleno javno naročanje z vidika uporabe lesa

Z letošnjo spremembo Uredbe o zelenem javnem naročanju je prišlo do krepitve pomena lesa v stavbah, stavbnem pohištvu in protihrupnih cestnih ograjah.

Novice Zeleno javno naročanje 23.6.22

Zeleno javno naročanje tekstilnih izdelkov

Na voljo so gradiva predstavitve zelenega javnega naročanja tekstilnih izdelkov.

Novice Zeleno javno naročanje 2.6.22

Zeleno javno naročanje tekstilnih izdelkov

Vabljeni na brezplačno spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanje tekstilnih izdelkov.

Novice Zeleno javno naročanje 4.8.21

Zeleno javno naročanje je priložnost za ponudnike

Ministrstvo za okolje in prostor bo na Celjskem sejmu predstavilo razloge za usmeritev gospodarstva k okoljsko sprejemljivejšim produktom.

Novice Zeleno javno naročanje 6.3.20

Zeleno javno naročanje - podpora

Potrebujete pomoč pri javnem naročanju okolju prijaznih predmetov?

Novice Trajnostna mobilnost 6.4.23

Zaživel je center trajnostne mobilnosti Postojna

Občani Postojne bodo imeli še večjo spodbudo za premikanje na okolju prijazen način. To jim bo omogočil Center trajnostni mobilnosti Postojna. Vsebine, ki se bodo izvajale v CTM Postojna, so predlagali občani v okviru javnih razprav, ki jih je Občina Postojna organizirala s podporo okoljskih organizacij Focus in Umanotera v okviru programa podpore lokalnim skupnostnim pri projektu LIFE IP CARE4CLIMATE.

Novice Ozaveščanje in krepitev zmogljivosti za prehod v nizkoogljično družbo 15.1.21

Zaobljube v letu 2021

Imamo samo en planet in vsak od nas lahko pripomore, da naša Zemlja zadiha z manj toplogregrednimi plini.

image/svg+xml