Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

Ministrstvo za infrastrukturo je pričelo z zbiranjem prijav za Evropski teden mobilnosti 2020.

Javni uslužbenci s svojim delom krojijo pomembne politike in izvajajo številne aktivnosti, povezane s področjem blaženja podnebnih sprememb.

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je nastal video o dobri praksi zadružnega modela daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Loškem Potoku.

V Umanoteri so pripravili dokument Fizikalno ozadje podnebnih sprememb in njihove posledice za Slovenijo.

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je nastal video o skupnostni sončni elektrarni v Križevcih.

V Škofji Loki bo 17. marca potekal mednarodni dogodek o zelenih strehah in stenah.

Usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov bo praktično naravnano in namenjeno pripravi načrtov konkretnih skupnostnih projektov udeležencev usposabljanja.

Potrebujete pomoč pri javnem naročanju okolju prijaznih predmetov?

Za vrednotenje in primerjavo trajnostne gradnje potrebujemo različna orodja in okoljske certifikacijske sheme, kot je npr. nacionalni znak za okolje, imenovan Znak kakovosti v graditeljstvu ali na kratko ZKG.

Evropska komisija je predlagala prvi evropski podnebni zakon s ciljem, da Evropa do leta 2050 postane prva podnebno nevtralna celina.

V dokumentu so predstavljene ključne institucije in politični procesi na področju podnebnih sprememb, podnebno-energetska politika Evropske unije ter podnebno-energetska politika Slovenije.

Nacionalna certifikacijska shema Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG) bo čez dobro leto praznovala svoj četrt stoletni jubilej