Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate
Dekorativna fotografija: fotografija z dogodka podnebna kavarna v Ljubljani

V ponedeljek, 19. septembra, se je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE zgodila prva od prireditev, poimenovanih Podnebna kavarna.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, ki sloni na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, ki soustvarjajo projekt LIFE IP CARE4CLIMATE. Povabite jo v svoj kraj.

Na voljo so gradiva in odgovori na vprašanja z izobraževanja o zelenem javnem naročanju živil za javne zavode.

Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika, v katerem lahko podate svoje mnenje o relativni pomembnosti posameznega Makro cilja TG v tem trenutku v slovenskem prostoru.

V Postojni je med 18. in 22. julijem 2022 potekala mednarodna poletna šola, ki jo je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE organiziral Gozdarski inštitut Slovenije. Udeleženci z vseh koncev sveta so skušali najti odgovor na vprašanje, kako krepiti odpornost gozdov, da bi v luči podnebnih sprememb trajno zagotavljali ponor toplogrednih plinov.

Izšla je julijska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

V junijski številki revije Gradbenik si lahko preberete izsledke delavnic na temo kazalnikov trajnostne gradnje s poudarkom na testiranju alfa verzije in uporabi kazalnikov v praksi.

Na voljo so gradiva predstavitve zelenega javnega naročanja tekstilnih izdelkov.

Vabljeni na delavnico za testno uporabo slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (kTG) na podlagi EU okvira Level(s), ki naslavlja kazalnik 4.1 – Kakovost notranjega zraka.

Vabljeni na predstavitev Sončne šole Hrastnik, ki nastaja pod okriljem Energetske zadruge Zeleni hrast.

V Kočevju bo 17. junija 2022 potekal kolesarski zajtrk, na katerem želijo vzpodbuditi izbiro kolesa za pot v šolo, službo ali po opravkih.

Na konferenci je 21 strokovnjakov iz devetih držav navzoče seznanilo s številnimi primeri dobrih praks. Udeleženci konference so imeli tudi možnost izmenjave znanj in izkušenj, ki so dobra podlaga za doseganje cilja podnebne nevtralnosti.

image/svg+xml