Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

Izšla je junijska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Izvedena je bila prva analiza učinkov zelenega javnega naročanja v Republiki Sloveniji. Predstavljena je bila metodologija za izvedbo analize in načrt za monitoring kazalnikov učinkov ZeJN za prihodnja leta ter predlog za oceno učinkov za ostale predmete iz uredbe.

Vabljeni na brezplačno spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanje tekstilnih izdelkov.

Umanotera je v okviru programa podpore občinam 27. maja 2022 v sodelovanju z Zavodom Znanje Postojna izvedla seminar Ogljični odtis destinacije zaradi prevozov turistov – kako ga izračunamo?. Veliko zanimanje za seminar kaže, da je v slovenskem turizmu zmanjševanje emisij toplogrednih plinov aktualna tema

Umanotera v sodelovanju z Zavodom Znanje Postojna vabi na spletni seminar z naslovom »Ogljični odtis destinacije zaradi prevozov turistov – kako ga izračunamo?«.

V najobsežnejši raziskavi o količinah odpadne hrane v Sloveniji boste lahko pomagali pri oblikovanju ukrepov za zmanjšanje njenih količin in obenem v vašem gospodinjstvu preverili, koliko hrane zavržete ter katera hrana vam največkrat ostaja.

V maju in juniju sta na voljo dve delavnici o krožnem gospodarstvu.

Izšla je majska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Na dogodku so bile predstavljene spremembe pri naročanju elektronske pisarniške opreme.

Avgusta 2020 je bila pod vodstvom Inštituta Jožef Stefan in Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete na vzorcu 3000 slovenskih gospodinjstev v okviru projekta LIFE IP Care4Climate izvedena spletna raziskava o energetsko učinkovitem obnašanju gospodinjstev in podane usmeritve za oblikovanje ukrepov.

Izšla je aprilska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Na voljo so gradiva z izobraževanja zelenega javnega naročanja vozil za cestni prevoz in storitev prevoza.

image/svg+xml