Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

V maju in juniju sta na voljo dve delavnici o krožnem gospodarstvu.

Izšla je majska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Na dogodku so bile predstavljene spremembe pri naročanju elektronske pisarniške opreme.

Avgusta 2020 je bila pod vodstvom Inštituta Jožef Stefan in Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete na vzorcu 3000 slovenskih gospodinjstev v okviru projekta LIFE IP Care4Climate izvedena spletna raziskava o energetsko učinkovitem obnašanju gospodinjstev in podane usmeritve za oblikovanje ukrepov.

Izšla je aprilska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Na voljo so gradiva z izobraževanja zelenega javnega naročanja vozil za cestni prevoz in storitev prevoza.

Občina Kranj se je vključila v program podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti Dovolj za vse, ki ga v okviru LIFE projekta CARE4CLIMATE izvajamo v Umanoteri in društvu Focus.

Na Gospodarskem razstavišču med 6. in 10. aprilom poteka jubilejni 60. sejem graditeljstva. Predstavilo se bo 250 podjetij iz 23 držav. V ospredju letošnjega sejma so rešitve, ki so okolju prijazne in energetsko varčne ter tako skupaj ustvarjajo udoben in varen dom.

Gozdarski inštitut Slovenije v sklopu projekta LIFE-IP CARE4CLIMATE organizira mednarodno poletno šolo, ki je namenjena študentom gozdarstva iz Slovenije in držav članic Evropske unije.

Umanotera je v sodelovanju s Turizmom Ljubljana na ljubljanskem Krakovskem nasipu postavila razstavo Na vroči strani Alp – življenje v času podnebnih sprememb. Na Krakovskem nasipu si jo lahko ogledate do svetovnega dneva Zemlje, 22. aprila.

Gozdarski inštitut Slovenije je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE organiziral delavnico s tematskega področja »Gospodarjenje z gozdovi« z naslovom »Ohranjanje in krepitev zdravja, vitalnosti ter biotske pestrosti gozdov v luči podnebnih sprememb«. Sedaj so na voljo posnetki delavnice.

Center za poklicno izobraževanje je objavil javni poziv za izbor zunanjih strokovnjakov.