Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je nastal video o skupnostni sončni elektrarni v Križevcih.

V Škofji Loki bo 17. marca potekal mednarodni dogodek o zelenih strehah in stenah.

Usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov bo praktično naravnano in namenjeno pripravi načrtov konkretnih skupnostnih projektov udeležencev usposabljanja.

Potrebujete pomoč pri javnem naročanju okolju prijaznih predmetov?

Za vrednotenje in primerjavo trajnostne gradnje potrebujemo različna orodja in okoljske certifikacijske sheme, kot je npr. nacionalni znak za okolje, imenovan Znak kakovosti v graditeljstvu ali na kratko ZKG.

Evropska komisija je predlagala prvi evropski podnebni zakon s ciljem, da Evropa do leta 2050 postane prva podnebno nevtralna celina.

V dokumentu so predstavljene ključne institucije in politični procesi na področju podnebnih sprememb, podnebno-energetska politika Evropske unije ter podnebno-energetska politika Slovenije.

Nacionalna certifikacijska shema Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG) bo čez dobro leto praznovala svoj četrt stoletni jubilej

V dvorani Povodni mož bodo za vse, ki gradijo ali prenavljajo ali jih le zanimajo novosti, prikazani primeri dobre prakse.

Na poletni šoli bodo naslovili predvsem najbolj izpostavljena področja: država in demokracija, energija in promet, potrošnja in proizvodnja ter raba zemlje.

V torek, 11. februarja 2020, se je v okviru programa podpore občinam pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti na Ptuju odvijala druga delavnica v sklopu »Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti«.

Statistični dan 2020 s temo Podnebna kriza - vroči podatki, ki se je odvijal 28. januarja, je privabil skorajda 400 udeležencev.