Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

Občina Kranj se je vključila v program podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti Dovolj za vse, ki ga v okviru LIFE projekta CARE4CLIMATE izvajamo v Umanoteri in društvu Focus.

7.4.22

Jubilejni 60. sejem Dom

7.4.22

Na Gospodarskem razstavišču med 6. in 10. aprilom poteka jubilejni 60. sejem graditeljstva. Predstavilo se bo 250 podjetij iz 23 držav. V ospredju letošnjega sejma so rešitve, ki so okolju prijazne in energetsko varčne ter tako skupaj ustvarjajo udoben in varen dom.

Gozdarski inštitut Slovenije v sklopu projekta LIFE-IP CARE4CLIMATE organizira mednarodno poletno šolo, ki je namenjena študentom gozdarstva iz Slovenije in držav članic Evropske unije.

Umanotera je v sodelovanju s Turizmom Ljubljana na ljubljanskem Krakovskem nasipu postavila razstavo Na vroči strani Alp – življenje v času podnebnih sprememb. Na Krakovskem nasipu si jo lahko ogledate do svetovnega dneva Zemlje, 22. aprila.

Gozdarski inštitut Slovenije je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE organiziral delavnico s tematskega področja »Gospodarjenje z gozdovi« z naslovom »Ohranjanje in krepitev zdravja, vitalnosti ter biotske pestrosti gozdov v luči podnebnih sprememb«. Sedaj so na voljo posnetki delavnice.

Center za poklicno izobraževanje je objavil javni poziv za izbor zunanjih strokovnjakov.

V marcu bo na voljo izobraževanje o zelenem javnem naročanju vozil za cestni prevoz in storitev prevoza.

V Umanoteri so izračunali ogljični odtis turistične destinacije Postojna za leto 2021 zaradi prevozov turistov in podali predloge ukrepov za zmanjšanje emisij.

Na voljo je posnetek izobraževanja: Splošni modul za javne naročnike I

Na Eko skladu sta ponovno objavljena razpisa za demo projekte celovite prenove večstanovanjskih stavb, izvedene s pomočjo kredita v breme rezervnega sklada ali energetskega pogodbeništva.

Izšla je marčevska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Za izboljšanje procesa priprave in izvajanja lokalnih energetskih konceptov (LEK) je Ministrstvo za infrastrukturo ustanovilo strokovno posvetovalni organ za področje nadgradnje metodologije za pripravo LEK, ki poteka v okviru projekta LIFE IP Care4Climate.

image/svg+xml