Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

V marcu bo na voljo dodatni termin za izobraževanje o zelenem javnem naročanju.

Za celovitejšo predstavitev družbenih, gospodarskih in okoljskih koristi skupnostnih praks je v okviru LIFE IP CARE4CLIMATE na pobudo Focusa in Umanotere nastala študija “Podnebne pobude, ki jih vodijo skupnosti.

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2022 je namenjena teoretikom, praktikom in aktivistom ter vsem, ki jih okoljska in ekološka vprašanja kakorkoli zanimajo.

Občina Črna se v zadnjih letih pospešeno uveljavlja kot turistična destinacija za adrenalinske športe v naravi, želi pa si tudi povečati svojo prepoznavnost kot zelena turistična destinacija. Zato se je vključila v program podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti Dovolj za vse, ki ga v okviru LIFE projekta CARE4CLIMATE izvajajo v Umanoteri in društvu Focus.

Izšla je februarska izdaja novičnika zelenega javnega naročanja.

Na pozivu za vključitev občin v program podpore pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti so bile zaradi velikega potenciala za zmanjšanje toplogrednih plinov izbrane kar štiri občine.

Pripravljena je prva, alfa različica SLO kazalnikov trajnostne gradnje, ki je prilagojena za Slovenijo, in je od novembra 2021 do maja 2022 na voljo za testno uporabo. Zainteresirani strokovnjaki in odločevalci se lahko v testiranje kazalnikov vključijo na e-platformi trajnostne gradnje.

Na voljo je Letno poročilo o stalni strokovni pomoči za leto 2021, ki ga vsako leto pripravi ekipa zelenega javnega naročanja.

Razstava Na vroči strani Alp, ki so jo v Umanoteri pripravili v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, od 20. januarja do konca marca gostuje v Generali galeriji v Ljubljani. Vabljeni na ogled!

Skupnostno vrtnarjenje lahko pomembno prispeva k družbeni povezanosti in dobremu počutju v lokalnem okolju. Poleg spodbujanja samooskrbe in pridelave hrane z res nizkim ogljičnim odtisom ter trajnostnega urejanja prostora imajo skupnostni vrtovi pozitivne učinke tako na ravni posameznikov kot na ravni ožje in širše skupnosti. Izpostavljamo nekaj dobrih praks.

Na voljo je priročnik z najpogostejšimi vprašanji s področja zelenega javnega naročanja.

Izšel je prvi novičnik zelenega javnega naročanja, ki bo izhajal vsak mesec.

image/svg+xml