Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

Umanotera in društvo Focus sta v sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE organizirala prvo usposabljanje za koordinatorje skupnih projektov kot del prizadevanj za podporo izvedbe projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti v lokalnih okoljih.

Najavljamo usposabljanje ključnih deležnikov v procesu prenove stavbnega fonda s ciljem pospešiti energijsko prenovo stavb ob sočasnem upoštevanju tudi drugih pomembnih vidikov.

Delimo dobre prakse: Knjižnica REČI – prva izposojevalnica različnih predmetov v Sloveniji.

Minuli teden je bil v znamenju ozaveščevalne akcije Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO 2020), ki spodbuja preprečevanje nastajanja odpadkov. Letošnja iniciativa je v središče pozornosti postavila nevidne odpadke.

Spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanja, kjer bodo predstavljeni osnovni koncepti priprave zelenega javnega naročanja, v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju.

Najavljamo usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov, ki bodo prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov oz. blaženju podnebnih sprememb.

Poročilo o 5. nacionalni konferenci o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom “Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov”.

Najavljamo usposabljanje projektantov v procesu prenove stavb na temo energijsko učinkovitega zunanjega stavbnega pohištva in njegovo vgradnjo.

Webinar o prenovi energijskih nalepkah ter pomen in vlogo novih nalepk za področje zelenega javnega naročanja.

Webinar o prenovi energijskih nalepkah ter pomen in vlogo novih nalepk za področje zelenega javnega naročanja.

V Sloveniji že obstajajo občine, ki spodbujajo trajnostno mobilnost in prispevajo k izboljšanju slovenskih krajev za vse prebivalce in obiskovalce.

Strategija „od vil do vilic“ celovito obravnava izzive trajnostnih prehranskih sistemov, ob čemer priznava neločljive povezave med zdravimi ljudmi, zdravimi družbami in zdravim planetom. Je tudi osrednji del agende Komisije za doseganje ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj.