Novice

Bodite obveščeni o dogajanju.

Poglejte zadnje novice projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Filtriraj rezultate

Prevečkrat se zgodi, da hrana, ki je še užitna, konča med odpadki. Zato je izrednega pomena tehten razmislek, kako ravnamo s hrano, kakšne količine kupimo in kdaj hrani poteče rok uporabe.. Čas je, da vrnemo hrani spoštovanje, ki si ga zasluži.

Sončne elektrarne imajo v Sloveniji velik potencial. Zato vas partner projekta Umanotera vabi na virtualno strokovno ekskurzijo in spletni dogodek Skupnostne sončne elektrarne

Skupnostni urbani vrtovi so prostor za pridelovanje vrtnin za potrebe občanov in rekreacijo v stiku z naravo, pa tudi za druženje ter soodločanje o urejanju prostora in drugih skupnih zadevah.

22.4.21

Obnovimo Zemljo

22.4.21

Svetovni dan Zemlje v Sloveniji poteka v duhu sprejemanja najpomembnejšega strateškega dokumenta razogljičenja Slovenije, to je Resolucije o Dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050.

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je predstavil resolucijo o Dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050. Poudaril je, da si »Slovenija s podnebno strategijo zastavlja jasen cilj, da do leta 2050 doseže podnebno nevtralnost.«

Sporočilo za javnost ob Svetovnem dnevu Zemlje 2021

Ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb Gozdarski inštitut Slovenije v sodelovanju s partnerji projekta LIFE IP CARE4CLIMATE vabi na posvet “Partnerstvo za trajnostno rabo zemljišč in gozdarstvo”, ki bo preko spleta potekal 14. maja 2021.

Vabimo na delavnico na temo trajnostne oskrbe in potrošnja hrani v javni upravi.

Začetek letošnje pomladi je zaznamoval kreativni izziv Planet varujem, ko z energijo varčujem. Številni mladi so na svojevrsten in ustvarjalen način izrazili, kako so kot družina energetsko učinkoviti.

Usposobitev energetskih svetovalcev mreže ENSVET v zvezi s celovito energetsko prenovo stanovanjskih stavb.

Vabimo vas na spletno izboraževanje na temo plastike in zeleno javno naročanje

Vabimo vas na spletno strokovno konferenco “Kako do več OVE v podjetjih?”

image/svg+xml