Podnebna kavarna – navdih za dejanja

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, ki sloni na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, soustvarjalcev projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.

Predstavljamo ukrepe blaženja podnebnih sprememb.
Spodbujamo spremembe vsakodnevnih aktivnosti v podnebju prijazne.
Z dobrimi praksami dajemo zagon idejam za planetu prijazno prihodnost.

Podnebna kavarna vsebino predstavi tako, da se poda vsakemu kraju. Tja, kamor je povabljena. Zaradi prilagodljive zasnove se vsebinsko odlično poda v knjižnice, kulturne domove ali različna preddverja.

V sproščeni toplini kavarniškega druženja seznanjamo širše občinstvo s podnebnimi spremembami, organiziramo predavanja in razprave, omogočimo spoznavanje strokovnjakov z različnih področij ter odgovarjamo na vprašanja, ki se porajajo v zvezi s podnebno problematiko.

Predavali in z občinstvom bodo razpravljali strokovno podkovani predavatelji s področij trajnostna mobilnost, nizkoogljična družba, trajnostna gradnja in učinkovita raba energije v stavbah in podjetjih, zeleno javno naročanje, odpadna hrana ter raba zemljišč, sprememba rabe zemljišč in gozdarstvo.

POVABI PODNEBNO KAVARNO.

Povabite podnebno kavarno v svoj kraj in poiščite navdih za dejanja v smeri spremembe vsakdanjih navad v bolj trajnostne ter prispevajte k blaženju podnebnih sprememb.

Pišite nam na info@care4climate.si.

Pridružite se nam na eni od naslednjih Podnebnih kavarnPretekli dogodki

Za zaključek letošnjega leta je v sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE podnebna kavarna gostovala v knjižnici Domžale, vsebinsko pa jo je nadgradilo zanimivo predavanje o načinih varčevanja z energijo v gospodinjstvih.

Karavana podnebne kavarne se je na svoji poti ustavila v Novem mestu, kjer je v atriju knjižnice Mirana Jarca beseda tekla o načinih varčevanja z energijo v gospodinjstvih.

Zgodila se je druga v nizu Podnebnih kavarn, ki je tokrat postregla s koristnimi nasveti za varčevanje z energijo v gospodinjstvih.

V ponedeljek, 19. septembra, se je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE zgodila prva od prireditev, poimenovanih Podnebna kavarna.

image/svg+xml image/svg+xml